PROJEKT OK ZOOMER

Hvordan har woke-kulturen det netop nu?

En del af ungdommen har taget den til sig og en lidt mindre del af boomer-generationen (som er alle, der bare er lidt ældre) har gjort det samme. I det modsatte hjørne har en antiwoke modreaktion også markeret sig ivrigt i debatten.

Medierne giver et hurtigt S/H-billede af et KÆMPE kulturclash mellem en skinger superwoke krænkelsesparat betonfeministisk yderfløj overfor en lige så skinger sådan-har-vi-fandme-altid-gjort antiwoke ”frihedsbevægelse”, der holder fast i en småsexistisk/racistisk onkel-humor og nægter at kalde deres flødeboller for flødeboller. Virkeligheden er naturligvis langt mere fredelig.

I den er der en altoverskyggende stormellemgruppe af befolkningen, der bliver forbigået som uinteressant. Det er et flertal, der typisk har lagt 80’sarkasmen på hylden, men ikke behøver trigger warnings og godt kan skelne en god intention fra en dårlig. De er parate til at kalde andre ”de og dem” i omtaleform, hvis de gerne vil have det, men synes også det hele ind imellem bliver lige lovligt svært at navigere i. Hvilken gruppe befinder du dig i? I en intens og dedikeret yderfløj eller et blødt sted på midten? Hvis du gerne vil blive klogere på dét, er du kommet til dét helt rigtige sted.

Dette projekt er et portræt af ungdommen i dag i mødet med os, der ikke længere er så unge. Hvordan forløber dét møde? Kan vi tale sammen? Kan vi blive enige om noget? Og hvis vi ikke kan blive enige, kan vi så finde ud at håndtere dét? Hvor finder man en mere engageret og diskussionsivrig ungdom end på en dansk højskole?

Vi inviterer indenfor på Grundtvigs Højskole i Hillerød, hvor diskussionen går livligt i forsøget på at finde ud af, om woke er kommet for at blive…

1 kommentar til “PROJEKT OK ZOOMER”

Der er lukket for kommentarer.